- Młodzieży staraliśmy się przekazać przede wszystkim trochę zdrowych nawyków żywieniowych, które pojawiają się w naszym życiu przez przypadek. Mówiliśmy, że nie zdrowe jest połączenie pomidora z ogórkiem - mówi kucharz Norbert Rutkowski
Zobacz także: Wybieramy najlepszego radnego w Jarocinie
Uczestnicy mogli się dowiedzieć jak zrobić różne ciekawe potrawy z tego co mają w domu - Opowiadamy jak w prosty sposób przygotować coś do zjedzenia z tych składników, które mamy w domu. Nie marnując tej żywności można stworzyć różne rzeczy. Stawiamy na urozmaicenie, żeby było kolorowo. Nasza codzienna dieta może być smaczna i kolorowa i przede wszystkim zdrowa – dodaje Rutkowski.
Co młodzież dowiedziała się podczas spotkania? - Dowiedziałem się różnych informacji o przekąskach, błonniku i rybach oraz ile razy w ciągu dnia jeść i ile pić wody – mówi jeden z uczniów kotlińskiego gimnazjum.
Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?