MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Kolejna perła Bydgoskiego Przedmieścia trafiła do rejestru zabytków

Kolejna perła Bydgoskiego Przedmieścia trafiła do rejestru zabytków

Poszukiwany mężczyzna po wybuchu gazu w Dąbrowie Górniczej. Zaangażowano psy

Poszukiwany mężczyzna po wybuchu gazu w Dąbrowie Górniczej. Zaangażowano psy

Polecamy

Przegląd tygodnia od 12.05 w Jarocinie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Jarocinie

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Wyjątkowy maturzysta z Kalisza

Wyjątkowy maturzysta z Kalisza